13-05-2024   Nieuwe voorzitter gekozen en een nieuw bestuurslid toegevoegd.

Afgelopen ALV op 19 april hebben wij weer bestuursverkiezingen gehad. Met duidelijke meerderheid is verkozen tot onze nieuwe voorzitter:

Tina Igel

Tina gaat aan de slag om de club goed te leiden en de saamhorigheid hoog te houden!

Verder is Lobke Stokkermans toegevoegd aan het bestuur en gaat zij Vic vervangen. Vic bedankt voor je jarenlange inzet en Lobke wensen we veel succes!geplaatst door: Jan
09-04-2024   Geslaagde repetitiedag en koffieconcert

Om te vieren dat wij 33 jaar bestaan hebben wij ons zelf getrakteerd op een repetitiedag. Op 9 maart hebben wij gedurende een dag tijd maar liefst 4 nieuwe nummers ingestudeerd. Het was voor de leden een verrassing wat er op de lessenaar kwam te staan en iedereen kwam popelend binnen. Na een korte uitleg van muzikaal leider Julian over het programma gingen we geconcentreerd aan de slag en konden we binnen twee uur 2 nieuwe stukken aan onze repertoirelijst toevoegen. Tijdens de lunch, die door den Durpsherd uitstekend verzorgd werd, hebben alle leden een vragenlijst ingevuld niet wetende dat sommige antwoorden twee weken later in een minipubquiz gebruikt zouden worden. Ook in het tweede dagdeel werd er hard gewerkt, met name door de muzikaal leider, die onverwachts het programma moest aanpassen. Het resultaat mocht er zijn. De opnames, die we aan het einde van de dag gemaakt hebben, waren naar ieders tevredenheid.

Twee weken later, op zondag 24 maart, hebben wij de nieuwe nummers aan het grote publiek gepresenteerd. Van 11.00 tot 12.30 uur hebben wij ons koffieconcert met de titel "Auf geht's!" uitgevoerd. De foyer van den Durpsherd was goed gevuld met vrienden, familie en dorpsgenoten. Het concert, dat wij opgedragen hebben aan onze overleden voorzitter Eric Haesen, werd live op Instagram uitgezonden zodat ook fans in het buitenland erbij konden zijn. Het programma, samengesteld uit 33 jaar muziekrepertoire, was een schot in de roos! Verschillende genres kwamen aan bod en men was deels verrast over de link met Duitsland, die alle liederen hadden. Tijdens het concert was er voor de liefhebbers een minipubquiz met 33 vragen over de muziek en de Pannelappen. Om de juiste hints op ons Instagram account te vinden waren er sketchnotes. Veel te ingewikkeld zo bleek, de winnares had door middel van vragen stellen alsnog 21 juiste antwoorden. Na afloop mochten wij van veel bezoekers complimenten in ontvangst nemen en ook den Durpsherd was te spreken over het concert, niet alleen vanwege het aantal gasten. Enig minpuntje: we hebben zo genoten van de gezellige sfeer dat we helemaal vergeten zijn te vermelden dat er nog 33 jubileum-emblemen te koop zijn. Bij interesse stuur een mailtje naar info@pannelappen.nl of een dm op Insta, daar zijn ook de foto's en enkele filmpjes van het concert te zien.geplaatst door: 10a
20-03-2024   Koffieconcert
Naar aanleiding van het 33jarig jubileum geven wij op zondag 24 maart 2024 een koffieconcert. Familie, vrienden en liefhebbers van blaasmuziek zijn bij deze uitgenodigd voor een gezellige en muzikale ochtend in den Durpsherd, Kerkwijk 61, Berlicum. 11.00 uur tot 13.00 uur

geplaatst door: 10a
12-02-2024   In Memoriam Eric Haesen

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze vriend, voorzitter en medemuzikant Eric Haesen. Eric was een levensgenieter pur sang; hij hield van gezelligheid met alles erop en eraan en stelde daarvoor graag zijn huis open. Hij was niet iemand die op de voorgrond stond, maar bestuurde op een rustige manier met een duidelijke visie. Als voorzitter en muzikant was hij trots op onze club dat heeft hij op allerlei manieren uitgedragen. Met Eric verliezen wij een goedlachse vriend met een groot hart en een standvastig karakter. Wij wensen Petra, Twan en Kirsten heel veel sterkte toe de komende tijd.geplaatst door: 10a
18-06-2023   Trompettist gezocht!
Sinds kort hebben wij 2 vacatures in onze trompetsectie. Speel jij trompet en ben je op zoek naar een gezellige groep met een heel uiteenlopend repertoire stuur dan een mail naar info@pannelappen.nl of spreek een van onze leden aan. Wij hebben maar 3 voorwaarden: er moet een (muzikale) klik zijn, je bent beschikbaar op vrijdagavond en voor optredens.

geplaatst door: Tina Igel
10-09-2022   5 jaar geen nieuws?!
Was het maar waar. Er is de afgelopen jaren veel gebeurd. Wij hebben afscheid moeten nemen van een aantal leden, hebben tijdens de pandemie meer dan een jaar vrijwel stilgelegen, zijn verhuisd naar een nieuwe repetitieruimte, hebben bij diverse secties versterking gekregen en omvat ons repertoire inmiddels meer dan 300 nummers. Intussen hebben wij ook een aantal hele bijzondere optredens achter de rug, e.e.a. is terug te zien op onze andere social mediakanalen. Insta: @pannelappen FB: DePannelappen

geplaatst door: Tina Igel
15-08-2018   De vakantie zit er weer bijna op!
Het zit er weer bijna op, en ons eerste optreden komt er bijna weer aan. A.s. vrijdag 17 augustus repeteren we vast een keer met de mensen die er erg veel zin in hebben bij de Gouden Leeuw in Berlicum. De week erop, op 24 augustus, repeteren we alweer de eerste keer bij de Run. 31 augustus worden de wagens weer geladen en vertrekken we naar Traben-Trarbach: Hoffest bij Ali en Anke....

geplaatst door: Jan van Berlo
02-06-2016   Run Open Air - 't kleinste Open Air van Nederland!
De voorbereidingen zijn in volle gang! In het kader van ons Jubileumjaar organiseren de Pannelappen dit jaar het eerste Run Open Air - het kleinste Open Air van Nederland. Op 19 juni (Vaderdag) zal het parkeerterrein bij Sporthal de Run omgetoverd worden tot een festivalterrein. Behalve van de Pannelappen zelf zullen er verschillende optredens zijn van diverse clubs waar we in de loop der jaren een verbinding mee hebben opgebouwd.
  • Djembégroep Rindimo - Berlicum
  • Variozo - Mariaheide
  • Funkapel - Berlicum
  • Callistus Ensemble - Rosmalen
  • Vocal Group Basic Light - Berlicum
  • Hofkapel dun Blaouwen Beer - Birrekoal
  • Blaaskapel DB - Tilburg
Zoals je ziet een erg gevarieerd programma. Natuurlijk zal er ook een natje en een droogje te krijgen zijn. Kamperen op het festivalterrein moet tijdig gereserveerd worden! :-)

We hopen op stralend weer, en een gezellige dag!

19 juni - 12.00 tot 17.30 u - Runweg Berlicum

FAQ Run Open Air
Hoe oud moet je zijn om naar ROA te gaan?
Er is geen leeftijdsgrens. Ouders blijven ten allen tijde verantwoordelijk voor minderjarige kinderen.

Wat zijn de openingstijden van het festivalterrein?
Het terrein gaat om 11.30 uur open, het programma start om 12.00 uur op het BASIQ podium. Het terrein sluit om 18 uur. Bar en broodjeszaak hebben afwijkende openingstijden.

Wat is er nog meer te doen?
Naast een gevarieerd muziekprogramma zijn er 2 workshops onder leiding van Julian Igel om samen een nieuw nummer in te studeren (tijden zie blokkenschema). Dit nummer wordt als afsluiting van het programma met alle artiesten live uitgevoerd onder het motto - muziek maak je met elkaar, niet tegen elkaar -. Kinderen kunnen een last minute vaderdagkado maken. Er is gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen, aan de conditie te werken, of eenvoudig te relaxen.

Wat mag je meenemen naar het festivalterrein en wat niet?
WEL: mobieltjes met foto/videomogelijkheden, fototoestellen, kleine verpakking deo/spray/parfum, kettingen aan broeken (sieraden); waterflessen kun je bij de festivalentree beperkt overschenken in plastic bekers. Verkoop van merchandise door de artiesten is, in overleg met de organisatie, mogelijk. Dit is alleen toegestaan op de daarvoor aangewezen plaats op het festivalterrein. NIET: glas, blik, opnameapparatuur, campingartikelen (zoals hamers en tentstokken), grote spuitbussen, vlaggenstokken dikker dan 2 cm en langer dan 1,5 meter, voertuigen (m.u.v. medisch), wapens, laserpennen, ballen, drugs en drones.

Gehoorbescherming?
ROA ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet.

Download het Blokkenschemageplaatst door: Jan van Berlo
15-04-2016   Heerlijk zonnig weer tijdens eerste Pannelappen Kastelenconcert
Het eerste Pannelappen-Kastelen-concert is een feit! Heerlijk weer was het afgelopen zondag, het zonnetje scheen lekker en de locaties zagen er prachtig uit. Als eerste traden we op bij Kasteel Maurick in Vught waar tijdens ons concert ook een fotoshoot gedaan werd. Diverse dames kwamen in allerlei creaties steeds voorbij gelopen.

Na het concertje werd even gepauzeerd en de meegebrachte lunch in het zonnetje genuttigd. Hierna vertrokken we naar Kasteel Heeswijk in Heeswijk- Dinther

We hebben ons concertje geopend met "Lang zullen ze leven" voor een bruidspaar dat net in het huwelijk was getreden. Als toegift ook nog "Make you feel my Love". Twee sets gespeeld en tegen vijf uur vertrokken we moe, maar voldaan weer naar huis. Voor herhaling vatbaar!

     

geplaatst door: Jan van Berlo
31-01-2016   Eigen Carnavalslied tijdens sleuteloverdracht Birrekoal
Tijdens de sleuteloverdracht zullen de Pannelappen naast andere muziek hun eigen Carnavalslied "Samen die van ons" ten gehore brengen. De sleuteloverdracht is de officiële start van het Carnaval in Berlicum, "de Birrekoal". Voor de Carnavalsvierders die graag mee willen zingen hebben we hier de tekst, geschreven door Camiel Stokkermans:

geplaatst door: Jan van Berlo
10-01-2016   Koffietafel gesponsord door Geert & Hilda
Na de Nieuwjaarsbijeenkomst, die traditioneel op de eerste repetitieavond van het jaar plaatsvond, vond de officiële aftrap van het jubileumjaar plaats bij Hilda en Geert in de Run. De repetitieruimte was feestelijk versiert en de leden en partners werden getrakteerd op een Brabantse koffietafel compleet met worstenbroodjes, roggebrood en spek. Aan de lange tafel vonden 40 leden met partners plaats en het was een gezellige middag. Na het eten werd gezamenlijk afgeruimd en heeft de jubileumcommissie het jaarprogramma aan de leden gepresenteerd. Tijdens de presentatie kregen Hilda en Geert als dank voor het sponsoren van deze maaltijd o.a. een nieuwe groepsfoto overhandigd.

geplaatst door: Jan van Berlo
05-01-2016   Pannelappen bestaan 25 jaar
Met het eerste officiële optreden bij "de Vossewakers" in Herberg de Prins op zaterdag 5 januari 1991 was het bestaan van deze gezelligheidsvereniging en feit. De club is ontstaan in Café de Pan en heeft na de sluiting van dat café onderdak gevonden bij Geert en Hilda van de Veerdonk in de Run. Daar wordt nog steeds wekelijks gerepeteerd. De afgelopen 25 jaar is een breed repertoire opgebouwd en vonden heel gevarieerde optredens plaats in binnen- en buitenland.

Voor het jubileumjaar staan een aantal uiteenlopende evenementen op de agenda; noteer alvast 19 juli en 5 november....

geplaatst door: Jan van Berlo
31-12-2015   Een fijne Jaarwisseling
De Pannelappen wensen een prettige jaarwisseling en een goed begin van 2016, dat het een muzikaal jaar mag worden! Muziek doet namelijk meer dan je denkt, ze raakt ons, kan verbinden en ons helpen. https://youtu.be/R0JKCYZ8hng

geplaatst door: Jan van Berlo
29-12-2015   Pannelappen 55ste plaats Balkumse Kwis
Met een groep van 15 personen, het merendeel niet uit Berlicum, heeft de club deelgenomen aan de Balkumse kwis. Gezien deze achtergrond is het een hele prestatie dat de groep in de kwis zo hoog geëindigd is. Camiel was als "joker" een bepalende factor, met name het offeren van zijn massief houten kastplank t.b.v. het klusproject van JanSous heeft vermoedelijk extra bonuspunten opgeleverd.

geplaatst door: Tina Igel
28-12-2015   Nieuwe site in de lucht
Na een periode van ontwerpen, plannen, bouwen en aanpassen komt het eerste gedeelte van de nieuwe site in januari online. Het zal nog een tijdje duren totdat alle onderdelen live gaan, maar kom af en toe een kijkje nemen om de vorderingen te bewonderen. Als eerste staat onze agenda online, zodat je altijd op de hoogte bent van onze aankomende optredens. Wil je ons boeken voor een optreden? De witte data zijn al bezet, maar neem gerust contact op om naar de mogelijkheden te informeren.

geplaatst door: Jan van Berlo